Veelgestelde vragen

 

Doet een tatoeage krijgen pijn?

Pijn is eigenlijk relatief. Iedereen ervaart pijn op een andere manier en iedereen heeft een andere pijntolorantie. Ik ga niet liegen – het doet wel pijn. Alleen niet zo veel! Sommigen mensen vergelijken het met een “heet schrapend gevoel” en er zijn dames die het vergelijken met een Epilady.
Wanneer het echt zoveel pijn zou doen zouden mensen niet keer op keer terugkomen voor een nieuwe.

Hoe moet ik mijn tatoeage verzorgen?

Zie nazorg.

Hoe oud moet ik zijn om een tatoeage te mogen zetten?

Je moet minimaal 16 jaar oud zijn om bij mij een tattoo te laten zetten.Tot 18 jaar altijd één van je ouders of een wettelijke voogd meenemen tijdens het tatoeëren. Dit doe ik vooral om jonge mensen tegen zichzelf te beschermen. Wanneer één van jouw ouders of een wettelijke voogd mee is kan ik ervan op aan dat je, samen met je ouders, goed hebt nagedacht over jouw tatoeage.

Ik gebruik bloedverdunners, mag ik dan getatoeëerd worden?

Wanneer je bloedverdunner gebruikt raad ik je eerst aan om de huisarts te raadplegen. Hij zal je daarover zeker kunnen inlichten.

Ik heb suikerziekte, mag ik dan getatoeëerd worden?

Wanneer je lijdt aan deze ziekte, raad ik aan om eerst de huisarts te raadplegen. Hij zal je daarover zeker kunnen inlichten. Vaak stelt je dokter voor om eerst te kijken hoe hoog je spiegel op dit moment is. Aan de hand van deze gegevens kan hij een tattoo eventueel afraden.
Let op: Mensen die lijden aan diabetes, genezen over het algemeen trager dan een andere persoon. Dit geldt ook voor de genezingsperiode van een tattoo.

Is een tatoeage veilig?

Ja, zolang dit wordt gedaan door een, door het GGD goedgekeurde shop. Deze shop worden gecontroleerd door het GDD op hygiëne, apparatuur en handelingen. Zie hygiëne.

Kan ik ook betalen met de pin?

Nee. De dichtsbijzijnde pinautomaat bevindt zich in het centrum aan het kasteel

Mag ik mijn eigen ontwerp meenemen?

Ja, natuurlijk mag dit. Ik zal dan  samen met jou je ontwerp bekijken en waar nodig verbeteren. Vervolgens zullen wij in overleg de grootte en de plaats bepalen, waarbij natuurlijk de anatomie van het lichaam een grote rol speelt om de tattoo zo goed mogelijk tot zijn recht te laten komen.

Moet ik een afspraak maken?

Ja,ik werk alleen op afspraak

Mogen kinderen mee naar de tattoostudio?

Nee,kinderen onder de 12 jaar mogen niet naar binnen, ook niet onder begeleiding! De reden hiervoor is dat kleine kinderen te nadrukkelijk aanwezig zijn, waardoor er gestoord wordt tijdens het werk. Denk je eens in: als je zelf getatoeëerd wordt, dan wil je toch ook dat de tatoeërder zijn volle aandacht bij jou heeft en niet bij andermans kinderen?

Ontwerp je ook?

Ja, ik ontwerp ook. Wat ik dan van jou vraag is dat je zoveel mogelijk referentie materiaal meeneemt van wat jij graag zou willen hebben. Aan de hand daarvan kan ik dan het ontwerp maken

Verkoop je ook kadobonnen?

Ja, kadobonnen zijn ook te koop.

Waarom vervelt en/of schilfert mijn tattoo?

Het vervellen en schilferen van een nieuwe tatoeage is volkomen normaal. Voordat het echt begint te vervellen, zal de tatoeage er uitzien alsof het bedekt is met een witachtige, scheurende filmlaag (silver skin). Daarna zul je zien dat de witte of doorschijnende velletjes van de oude, dode huid gaan vervellen. Somminge van deze velletjes bevatten zelfs wat inkt. Voor sommigen is dit nogal verontrustend, maar het is ook volkomen normaal en er is geen reden tot paniek. Smeer de nieuwe huid regelmatig in met bodylotion/bodyoil om de huid vochtig te houden en deze te helpen met het herstelproces. Nooit aan de korstjes/velletjes krabben!! Binnen een aantal dagen zal alle oude huid verdwenen zijn en zal de uiteindelijke kleur van je tattoo zichtbaar worden.

Wat kost een tattoo?

De prijs van een tattoo is afhankelijk van diverse zaken, onder andere: de grootte, de plaatsing, het niveau van detail, kleuren etc. Wanneer ik een ontwerp heb en bovengenoemde zaken bekend zijn kan ik een prijs bepalen zie Werkwijze

Zet je ook piercings?

Nee, er worden geen piercings gezet.